Tenotiedotteita

Tenojoki.fi

Perhoboxi.com

Tenotiedotteet alkuun

TE - keskuksen ilmoituksia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tenotiedotteet alkuun

 

Lapin TE-keskus:

KALASTUSKÄYTTÄYTYMINEN TENOJOELLA

 
Tenojoella on rantakalastus viimevuosina lisääntynyt voimakkaasti. Rantakalastajien määrän lisääntyminen ja viimekesien vähävetisyys ovat mahdollistaneet kahlaamisen paikoin jopa Tenojoen keskiväylään asti.

Lapin TE-keskus toivoo, että rantakalastajat kahlatessaan keskemmälle jokea huomioivat myös veneellä kalastavat lohenpyytäjät. Tenojoen kalastusperinteisiin on kuulunut, että rantakalastaja väistää ylhäältä tulevaa venekalastajaa.

Venekalastuksessa Tenojoelle on aikojen kuluessa muodostunut eri soutupaikkoja eli pooleja. Perinteisesti kalastajat kerääntyvät tietyn soutupaikan yläosaan lähtöpaikkaan, josta kukin venekunta vuorollaan lähtee kalastamaan. Ylävirrasta tulevan kalastajan on rantauduttava jokaisen poolin kohdalle uutta soutuvuoroaan odottamaan. Tenojoen lohensoutuun liittyy muitakin "herrasmies-sääntöjä", joita on syytä tiedustella kokeneimmilta Tenon kävijöiltä ennen kalastuksen aloittamista.

Kalastajien on myös huomioitava rannalla kulkiessaan asuintalot ja niiden pihapiiriin kuuluvan kotirauhan noudattaminen. Jokaisen kalastajan on myös huolehdittava jätteidensä hävittämisestä asianmukaisesti.

Ulkopaikkakuntalaisten kalastajien on hyvä muistaa, että ovat vierailemassa Tenojoella. Paikallisten asukkaiden oikeuksia ja kulttuuria sekä luontoa tulee kunnioittaa.

Pienten yhteisten asioiden huomioimisella voimme suuresti vaikuttaa omaan ja kanssa ihmistemme viihtyvyyteen Euroopan suurimman lohijoen varrella.

Lisätietoja Tenojoen kalastusasioista on luettavissa Teno-info lehtisestä, joka löytyy Lapin TE-keskuksen nettisivuilta osoitteesta: www.te-keskus/lappi

Lisätietoja kalataloustarkastaja
Kare Koivisto p. 016-368 7383

VIIHTYISIÄ HETKIÄ TENOLLA!

Tenojoki.fi

Perhoboxi.com

sivun alkuun