Aslakki kirjoittaa

Tenojoki.fi

Kirjaudu

Paluu

Aslak

Näytetään viestit 1 - 10 uusimmasta vanhimpaan.

Aiemmat viestit

25.05.2016 20:32 - Lohiuutiset ovat toistaiseksi..
Lähettäjä: Aslak
...hillittyjä. Pian niitä kyykkijöitä ilmestyy pajukkoihin. Perustetaan leirejä, pakastuspisteitä ja sitä myöten alkavat ns. virkistyskalastajien vakuumikoneet hyrräämään.

Toivottavasti paikallinen välttyy näkemästä "virkistyskalastuksen" ahneimpia muotoja. Sairaalloisen uhoamisen kohtaamiselta ei voi mitenkään välttyä.

25.05.2016 20:28 - puhuvat pankkikriisistä...
Lähettäjä: Aslak
...talouskriisistä ja euron kriisistä. Kyse on kuitenkin enemmästä. On kyse pankkijärjestelmän kriisistä. Ennen vanhaan pankki lainasi rahaa ainoastaan sen verran kuin sillä oli, mutta nykyiset uppsalan ekonomit alkoivat lainaamaan rahaa sitä vastaan mitä velallinen aikoo tienata.
Eli velallinen on lainannut niitä rahoja mitä itse aikoo tienata.
Tässä tilanteessa mitä ne pankin veuhkaavat? Eihän ne ole lainanneet omia rahojaan otnan kopeekan vertaa.
Tässä maailmassa valtiotkin ovat yhteensä velkaa paljon enemmän kuin maailmassa on rahaakaan.

25.05.2016 18:06 - Parempi virsta väärään...
Lähettäjä: Aslak
....kuin Talvivaaraan..Pieni mutta kallis puuhamaa. Jotkut kaivostoiminnasta saivat voittoja, mutta ne jotka uskoivat yhtiön olevan vasta toimintansa alussa menettivät siemenperunatkin.
Pelurit käärivät voitot ja yhteiskunta maksaa viulut. Tämmöistä on bisnestoiminta jossa valtio on takuumiehenä tai viimekätisenä viulujen maksaja.

23.05.2016 00:39 - Oli ihan pakko pohtia syvällisemmin..
Lähettäjä: Aslak
..jääkiekkoa. Otetaan nyt esimerkiksi se rangaistava teko, että jäällä on yksi pelaaja liikaa. Globaalisti pelaaja sinne tänne ei paina enää mitään siinä mittakaavassa, että maailmassa on liikakansoitusta.
Erityisesti loppuottelussa kanadalaiset liikakansoittivat oman maalin edustansa.
Jos unohdetaan jääkiekko ja pohditaan liikakansoitusta. Muodissahan on ollut syyllistää Aasian ja Afrikan kansoja, vaikka heidän hiilijalanjälkensä on 10000 kertaa pienempi kuin huippujääkiekkoilijan.
Nuo äärimmäisessä köyhyydessä elävät ihmiset jotka joutuvat juomaan rapavettä muka kuormittavat maata.
Näin puhuvat ihmiset joiden jätöksen likakaivoon kuljettaa puhdas lähdevesi.
Jos huippukiekkoilijalla on lisäksi ökymoottorikelkka niin hiilijalanjälki miljoona kertaa suurempi kuin köyhimmän kansanosan.

22.05.2016 23:39 - Kiekkotappion jälkeen on...
Lähettäjä: Aslak
...syytä analysoida ja miettiä erilaisia taktiikoita. Maalivahti ja 5 kenttäpelaajaa pystyvät peittämään koko maalin. Miksei sitä taktiikkaa käytetty.
Nythän maalivahdin tilalle voi ottaa pelaajan, mutta Jääkiekkoliiton olisi pikaisesti selvitettävä voisiko pelaajan tilalle ottaa lisämaalivahdin.
Vastustajaan maalinteko vaikeutuisi oleellisesti jos Suomella olisi 5 maalivahtia ja yksi kenttäpelaaja.
Arvoitukseksi jäi minulle tuomio jossa kanadalainen sai rikkeestä jäähyn ja suomalainen näyttelemisestä että oli joutunut rikkeen kohteeksi.
No! Eipä ne jääkiekkotuomarit yleensäkään professoreilta vaikuta.

22.05.2016 23:26 - Kuono pystyyn Leijonat....
Lähettäjä: Aslak
...ja kohti uusia pettymyksiä. Kyseessä oli ns. tilastotappio.

22.05.2016 19:23 - Nyt tulikuuma matkailuvinkki..
Lähettäjä: Aslak
...suoraan Helsingistä. Taannoin kävelin Kauppatorilla ja siinä ohimennen kysäisin eräältä retiisikauppiaalta pienen kysymyksen: " Missäs täällä on vessat". Viittoili kaupungintalon suuntaan: "Tuolla käydään kusella".

Ehkäpä Utsjoen kunnankin pitäisi matkailua edistääkseen ohjata turistit kunnantalolle kuselle.
Toki Utsjoki voi aina pistää paremmaksi antamalla kunnan leimalla varustetun vessatodistuksen sekä desinfiointitodistuksen

19.05.2016 23:00 - Tänääm Suomi peittosi...
Lähettäjä: Aslak
..Tanskan. Pahin vastustaja tässä ovat tilastot. Nimittäin voittajillekin tulee ns. tilastotappioita. Nyt tilastotappiot leijuvat tärkeimpien pelien yllä. Tuleeko tilastotappio Venäjää vastaan? Mikäli Suomi voittaa maailmanmestaruuden, niin se on äärettömän kova saavutus. Siihen päästään kun ei hävitä yhtään ottelua.
Eräänä päivänä katselin pelaajia ja kaikki näyttivät tutuilta. Ihmettelin sitä seuraavaan päivään jolloin huomasin että tuttuus kumpusi hammassuojien pyörittelystä. Muistin heti muutamia tekohampaiden pyörittelijöitä. Hammassuojien pyörittelu oli vaan niin tutun näköistä. Ei niinkään pelaajat.

Se siitä.

Olen pistänyt merkille, että nyt se Norjan Mesta on viimeinkin lopullisesti prässännyt tiellä olevat kuopat umpeen.
Huomenissa alkaa kalastuskausi. Siinä suurin valmistava työ ei ole verkon pauloittaminen, vaan luvan ostaminen.

Ps. Ehkä eteen tulee halvan mutta käypäsen auton hankinta...

17.05.2016 12:06 - Ykköskauppa...
Lähettäjä: Aslak
...Lapinmiehen mielestä pohjoisessa on Ivalon S-Market. Hyvän täytyy olla Ivalon avattavan CityMarketin jos aikoo yltää lähellekään.

Hintakilpailun kiristyessä Tenolla ryhdytään vuokraamaan turisteille samanlaisia lepotuoleje kuin Vantaan lentoasemalla. http://www.lentoposti.fi/uutiset/lepokeidas_avaa_ovensa_helsinki_vantaalla
Tämä mahdollistaa soutuvuoron odottamisen nukkuessa, kun hökötyksen on ensin völjännyt lähtöpaikalle.
Lepotuolin sisällä voi rauhassa virittää myös ravut ja muut ottipelit kenenkään häiritsemättä.
Mikä parasta niin lohohörhö pääsee nukkumaan ja hekumoimaan rauhassa pyytämänsä lohen kanssa.

16.05.2016 23:31 - vaikka lapinmies joskus..
Lähettäjä: Aslak
...matkustaa tuntemattomana kuin Mustanaamio, niin aina joku tuttu tunnistaa. Aleksanterinkadun liepeillä törmään kylänmieheen Timppaan, joka kertoi tunnistaneensa minut jo kulman takaa.
Myös koneessa Inarin tuttu. Nyt lento sujui rauhallisesti, vaikka bussikuski joutui ajelemaan kentällä ensin siksakkia ennen kuin meille löytyi sopiva kone.
Kyllä voi sanoa että olipa ammattimainen kuski. Ei ajanut pilviä päin vaan sihtaili välistä.
Kun Sorolla ujelsi Petsikon ylitse niin jo saatoin havaita, että olen maassa jossa on taivas ja sitten on maa. Etelässäkin on maa, mutta taivas siellä jossakin ylhäällä. Välissä' sellainen tiilien ja betonin täyttämä alue jota kai kvartaalitalousmiehet kutsuvat seteli-sivilisaatioksi.
Saatoin Aleksanterinkadulla huomata, että oli aika monta tyhjää liikekiinteistöä.
Ettei vain vanha rahakin yskähtelisi.Nousukkaiden rahoista ei voi mitään päätellä, ne kun kimpoilevat kuin flipperipallot.

Ps. Nyt ovat nuo euroviisutkin nato-yhteensopivat

Aiemmat viestit

Tenojoki.fi

sivun alkuun