Aslakki kirjoittaa

Kirjaudu

Paluu

Aslak

Näytetään viestit 1 - 10 uusimmasta vanhimpaan.

Aiemmat viestit

09.12.2016 01:25 - Nousun merkkejä...
Lähettäjä: Aslak
...Onnea. Sipilä hehkutti tänään että lama ja kurjuus on selätetty. Todisteena noususta oli tieto että Kontupohjan linja-autoaseman nakkikioskissa on eilen myyty yksi nakki enemmän kuin koskaan viitenä edellisvuotena samaan aikaan.

06.12.2016 23:45 - Arto Ahlakorpi oli facessa...
Lähettäjä: Aslak
...kirjoittanut ansiokkaasti syrjäytymisestä. Päivän mittaan pohdiskelin minäkin teemaa. Herrojen keksimiä ilmaisuja ovat tuollaiset: -syrjäytyminen ja yhteisöllisyys.

Elävässä elämässä taitaa olla niin, että ihmisen joutuessa jostain syystä taloudelliseen ahdinkoon. Niin lähi-ihmisetkin voivat olla niitä jotka elää kitkuttelevat kiikun kaakun. Eli siis kroonisessa velassa.
Tämmöisessä karusellissa monet ihmiset jäävät vailla mitään ns. yhteisöllisyyttä.
Kurjuudessa kun ihmiset miettivät lähinnä omaa pärjäämistään.
Käsitän toki että ökymiehen jälkeläiselle voi olla ylittämätön katastrofi ellei jouluna saa uutta mersua.

Löpinöiden ja korulauseiden sijaan olisi pikakoulutettava 300 uutta Veikko Hurstia.

Ei tämä näin voi jatkua.

06.12.2016 20:38 - Muutama sana linnanjuhlista...
Lähettäjä: Aslak
...Naisten laahuksista sanon sen verran, että ne vievät aaritolkulla tilaa.Pitäiskö melkein sanoa, että niillä on iso hameenjälki.
Jos laahukset kiellettäisiin niin juhliin voisi kutsua n. 980 lisävierasta.
Eeva-Kyllitäti Maijalan asu istui yhtä hyvin kuin alokkaan varusvarastolta arvotut vaatteet. Jäimme sakilla ihmettelemään lämpimien työnutukkaiden käyttökelpoisuutta sisätiloissa.
Onkohan pohjana silti munkin asu. Pellepukuiset pitäisi ohjata kättelyn jälkeen viipymättä sivuovesta pihalle ottaen huomioon juhlien arvokkuus.

04.12.2016 23:42 - Lauantaina ajeltiin Ivaloon..
Lähettäjä: Aslak
...lähdettiin ennen aamuyhdeksää. Liikenne oli hiljaista, sillä ensimmäisen liikkuvan auton näimme vasta Nuorgamin Jounin kojun kieppeillä. Kievarin pihalla oli 4 autoa, jotka olivat tulleet varaamaan eturivin paikat iltapäivällä alkaviin Kaamasen taidepyrintöihin.
Ivalossa toimitettiin pikkuisen asioita ja sitten vetäydyttiin Kultahippuun aterioimaan. Paikalla oli myös pohjois-norjalaisia eläkeläisiä.
Heillä oli kova tinka siitä kuka heistä kusee pisimmälle.

Suunnittelin että käyn kertomassa heille että appiukolla oli kerran sellainen hevonen joka kusi koko matkan Bonakaksesta Maskejoelle.

Olettivat varmaan olevansa niin kaukana ulkomailla ettei kukaan ymmärrä.

01.12.2016 22:18 - isäntäporon toiveesta...
Lähettäjä: Aslak
Jahtikauden päätteeksi. TOIVEUUSINTA vuosien takaa.

..."Tietty valio-porukka oli saanut vihiä ja olipa nähnytkin eräällä alueella jotain hirviin viittaavaa. Porukassa mukana roikkuva Mackie oli pyyntiyksikössä lähinnä jotta joukkueet olisivat täydet. Hänen tehtävänsä olivat tulen teko ja makkarakeppien vuoleminen, jossa hän kieltämättä olikin vikkelä. Saaliin jakoon hän yleensä pääsi ennen korppeja. Keuhkokeitot ja muut sisälmyssopat olivat tulleet tutuiksi. Yleensä hän säästi hirvien sorkat joulupöytään. Pitihän nyt hirveä olla joulupöydässä. Nuotiolla hän oleili sytyttäessään sitä ja pääsipä siitä jälkilämmöstäkin osalliseksi kun pyyntimiehet olivat ryhmittyneet pyyntiin. Vieraan porukan päällikkö oli kerran päässyt näkemään kun Mackie eteni ase tanassa Makkara-ojan mutkaan.”Siinä on pyyntimies”- valaisi harjaantunut silmä. Puukko- Mackielle oli edellisenä päivänä vilauteltu keltaista korttia tumpeloinnista. 
Seuraavana päivänä mies oli laitettukin alueelle jossa hän olisi vähiten haittoina. Ohjeet olivat sellaiset ettei hän saanut yrittääkään lähestyä haukkuvia koiria.Olisi sidottu suopungillakin pensaaseen mutta suopunkia ei sattunut olemaan mukana. Jahti lähti käyntiin ja Mackiekin lähti omalle reviirilleen. Nyt hän eteni äärettömän varovaisesti ja ainoastaan hengittäen sisäänsä. Lumen rahinan eliminoimiseksi hän eteni sopulien polkuja myöten. Pysähdellen ja kuulostellen. Kun näin maata myöten eteni niin Suuri Vishnu (kaikkien korttojen esi-isä) menetti katsekontaktin häneen. Tuota pikaa Mackie terästäytyi kun edessä päin kuului hirvien röyhtäilyä ja jopa piereskelyä. Mackie voiteli kiväärin kiikarin Illodinilla jotta niihin ei kertyisi huurretta ratkaisevalla hetkellä. Kylmänrauhallisuus valui jäseniin. Ivailut kaikuivat korvissa. Nyt oli näytön paikka. Mackie odotti niin kauan että erotti eläinten silmät.Hirviä oli 4. Ei tullut vapinaa eikä vedet valuneet silmiin. Valitsi vain suurimman naaraan ja tälläsi silmien väliin. Ampui saman tien kaksi muutakin silmien väliin. Ampuen siten että silmien ja luodinreikien muodostama kuvio oli paitsi vatupassissa niin myös symmetrinen.Kun neljättä ei voinut ampua silmien väliin jätti homman sikseen. Lähti kylmän rauhallisesti hoitamaan loppuhommat niin sanotusti himaan. Muut pyytäjät kuulivat 3 nopeaa laukausta Mackien suunnalta. Soittelivat toisilleen ja sadattelivat että Mackie on varmasti kompastunut katajapensaaseen ja nyt vihapäissään ampuu sopuleita. -Sadattelua , sadattelua ja aina vaan sadattelua. Kaivoivat jo punaista korttia. Mackie kärrättäisiin vanhainkotiin. Suoranainen hirvi- häirikkö. Eräs oikea metsästäjä kuitenkin näki paenneen hirven ja ampui lohensuolaamisen harjoittamalla kädellään sorkkaan.Jengi kokoontui lahtipaikalle ja saattoivat nähdä Mackien kaikessa rauhassa suolistavan eläimiä. Totesivat tilanteen. Mackie kysyi oliko Mestari ampunut neljännen eläimen. Mestari selitti että kiikaria on joku liikutellut ja siksi oli vetänyt ohi. Sanoi yksin tein takavarikoivansa Mackien kiväärin ja lähtevänsä jatkamaan pyyntiä.

Niin lähtivät toisetkin ja Mackien seuraksi jäi kelvoton ase. Nylkiessään eläimiä hän havaitsi 400 metrin päässä hirven joka oli tulossa kohti. Mitäpä Mackie muuta kuin tälläsi silmien väliin epäkurantilla kiikarilla varustetulla kiväärillä. Tämän jälkeen Mackie näytti kylmän viileältä. Ainoastaan pakkauksineén syödyt Pirkka-aamupala juustoviipaleet kielivät lievästä jännittyneisyydestä.
Porukan kokoonnuttua ja paloiteltua hirvet kehuttiin Mackien oivallisuutta ja tarkkakätisyyttä. Muutamien kuumien kaakaoiden jälkeen päätettiin Mackie kääriä hirventaljaan ja kantaa purilailla tien varteen."

01.12.2016 00:13 - Seurailin illan mittaan..
Lähettäjä: Aslak
...netin kautta Helsingin valtuuston kokousta, jossa päätettiin Guggenheimin surullisen kuuluisasta museohankkeesta.
Siinä on ollut yksi esimerkki ökyrahan ja päättäjien välisestä irvokkaasta sylitanssista.
Onko tosi että Helsingin valtuustossa on päättäjiä jotka ei tajua todellisuutta jossa osa, yhä kasvava, joukko ihmisiä elää.
Onneksi hanke koki totaalisen vintti pimeäksi- tyrmäyksen.

21.11.2016 20:26 - Tässä eräänä iltana ajelin iltakahdeksalta..
Lähettäjä: Aslak
..Petsikolta kylän suuntaan, kun näkökenttään ilmaantuivat verekset hirvenjäljet. Peitin lähimmät jäljet ja päätin lähteä jahtiin jo paljon ennen sian pieraisua.
Autoja näkyi ajelevan, mutta jälkipaikalla ei ollut ketään.Aseeni kun on kevyessä pussissa niin suuntasin jäljille. Olin parin kilometrin päässä kun maantiellä tietämättäni pidettiin älämölöä. Varmaankin älämölöstä säikähtäneenä hirvet häipyivät kauas itään.

20.11.2016 20:43 - Nykyajan sankari...
Lähettäjä: Aslak
...http://www.iltasanomat.fi/hyvaolo/art-2000002504560.html

" Olli, 50, viettää erämaassa 100 päivää – irtisanoutui hyvästä työstä"


Nooh! Rauduskaidin Uula asui ikänsä erämaassa. Eikä siitä tehnyt numeroa. Mutta niin ovat monet monet muutkin asuneet erämaassa aivan omissa oloissa ikänsä.
Eikä heille kyllä koskaan tullut mieleen tehdä siitä isoa numeroa.

18.11.2016 16:41 - Utsjoella elvytetty...
Lähettäjä: Aslak
....tuhansia vuosia vanhaa pyyntimenetelmää. Kyseessä on eläimen jyrkänteeltä ajo.
Utsjoen riistanhoitoyhdistyksen on kaiketi rakennettava pahdan päälle johdeaita jota myöten hirvet ajetaan pahdasta alas mikäli pyyntimuoto tuosta laajenee.

17.11.2016 00:05 - tähän asti Usan pressanvaalien...
Lähettäjä: Aslak
....jälkeen on sydän kylmänä odotettu sitä mihin Usan asevoimat hyökkää. Nyt on näppituntuma ettei mihinkään. Ounastelen että Trump ryhtyy poliittisesti viemään eteenpäin omaa agendaansa ulkomailla.

Aiemmat viestit

Tenojoki.fi

sivun alkuun