Aslakki kirjoittaa

Kirjaudu

Paluu

Aslak

Näytetään viestit 1 - 10 uusimmasta vanhimpaan.

Aiemmat viestit

12.11.2018 21:39 - ollut tässä vähän taukoa...
Lähettäjä: Aslak
..on mulla asiaakin.. Olen pikkuisen vertaillut hintoja ja huomannut, että Uulan Säästö on edullinen kauppa. Toki siellä ei ole samanlaisia kampanjoita kuin K-kaupoissa.

20.08.2018 21:26 - tuli taas poikettua..
Lähettäjä: Aslak
..Inarin Ijahis Idjassa. Etelästä kantautuu viestejä kuinka festarit on menneet poskelleen.
Vaan ei mene Inarissa. Kaikki toimii kuin junan vessa. Mietin kuinkahan suopunginheittokisat viedään läpi. Tulipahan nähtyä että sekin vietiin joustavan tyylikkäästi yleisöön menevällä tavalla läpi. Ohjelmassa oli lauantaina mm. Se että joiku-osio alkaa klo 20.00. Sekin polkaistiin käyntiin yhtä täsmällisesti kuin japanilainen juna. Sajos tukee mahtavasti olemassaolollaankin mainittuja festivaaleja. Yle Säpmi toimi jämerästi tapahtuman ytimessä. Sogin oppilaat hoitivat striimaukset suuren maailman malliin.18.08.2018 16:29 - käydessäni viime yönä...joella
Lähettäjä: Aslak
......soutamassa. Näin yhden sopulin massavaelluksen Norjasta Vidgavein suuhun.
Yö oli hyvin hieno kun ei tuullut eikä suoranaisesti satanut. Pientä tihkua vain. Joki näyttäytyi varsin elottomalta joten en jäänyt pitemmäksi aikaa sestomaan.

17.08.2018 00:32 - Tenon kalastuskausi etenee..
Lähettäjä: Aslak
...vääjäämättä loppuun. Illalla oli tarkoitus heittää vielä kunniakierros Palo-ja Vidgaveisuvannoissa. Kun alhaalla kelasin vieheet niin 2 kapulaa olin sotkeentunut keskenään. Asia jäi niin kaihertamaan että pakko kai se on vielä yksi kiepaus heittää. Kirkas tinttikin pääsi aiemmin karkuun. ennen pyyntiretkeä kävin salilla kiihdyttelemässä. Penkkipunnerrukset etenevät. Tuuppasin 50 kiloa 37 kertaa. Voimatreenien lisäksi patikoin matolla erilaisilla tempoilla puoli tuntia.

13.08.2018 23:52 - joella oli hiljaista...
Lähettäjä: Aslak
..oliskohan toissaöinen persieiden tähtisade häikäissyt lohet.

13.08.2018 16:14 - pieni vinkki...
Lähettäjä: Aslak
...jos nyt mielit kirkasta kalaa, niin sido narun päähän Simosen Minnan putkia ja lipsuttele lähellä rantoja..

13.08.2018 05:41 - ostan puhdistettuja..
Lähettäjä: Aslak
...MUSTIKOITA!

13.08.2018 05:07 - Viikkoon en ole puntaria katsonut...
Lähettäjä: Aslak
...mutta soutannut olen Joella sekä patikoinut matolla. Lihasharjoituksia salilla. Viikko sitten sain penkistä 30 x 50 kiloa. Illalla kävin taas salilla. Nyt 50 kiloa kihahti ylös jo 35 kertaa.
Sillä harjoitteella tähtään leikkaushaavakireyden huojentamiseen. Kun liikuttelen kevyttä painoa niinn venyvyys rinnassa paranee. Ja jäähän siinä myös hihaan voimaam sen verran ettei tarvitse katsoa hippien hillumista ja varjojen voimistelemista. Säästän tiukan paaston tuonnemmaksi. Kun näytti tuo kävelykin taittuvan. 10 minuutissa 1210 metriä. Tuo tarkoittaa sellaista 7260 metrin tuntivauhtia. En pidä mahdottomana ajatuksena että syksymmällä patikoin tunnissa 7 kilsaa.

13.08.2018 01:31 - ne alkaa yöt olla jo aika pimeitä.
Lähettäjä: Aslak
..vielä on mietinnässä hillareissu. Ei enää mitenkään totinen, mutta ainoastaan kevyt sipaisu.
Kiva nähdä miten kuntotaso on asettunut kesän rientojen jälkeen. Kevyttä soutua en juuri laske liikunnaksi. Olen kyllä vetänyt vasiten tiukkoja vetoja silloin tällöin. Ikään kuin intervalleja.
Olin jo heinäkuun puolella miltei vieroittunut Joesta, mutta sitten kuului lähipiiristä viestiä lohen puutteesta. Päätin sitten puuttua tilanteeseen. Varsinkin kun aistin että monella suunnalla oli vajausta.
Ensin tein turhia hyökkäyksiä, kun piti hakea tuntumaa tauon jälkeen.
Sittenhän alkoikin tapahtumaan. Sain 4 tapahtumaa nauhalle tai oikeastaan livelähetyksenä Faceen. Viidennestä tuli vain ääni kun tumpeloin kännykän kanssa. Kun kalaa iskee niin minulla on tapana suhtautua siihen ikään kuin se olisi heikosti kiinni. Vasta kun saan varmuuden siitä miten onki on suupielessä kirraan vähän jarrua, mutta minään voimailulajina en väsytystä pidä. oli kova taistelu 17, 5 kiloisen kanssa. Huomasin jossain vaiheessa että vaaappu oli kiinni vatsaevissä. Väsyihän sekin kala Garnjargan suvannolla. Palosuvannosta sinne saakka mentiin. toki aiemmin niin ikään Palosuvannosta ottanut kojamo vei minut reilusta alemmaksi. Suomen salmessa näin lohen ensi kerran kunnolla. Siinä huomasinkin mikä oli tilanne. Viimein kala tuli lähemmäksi mutta se lillui vedessä hiljaa potkien pää alaspäin. Olis ollut mieli koukata pään puolelle, mutta kun koukulla syvältä raapaisee niin kala voi potkaista ja voisin koukata welhon irti.
Päätin siis koukata pyrstöpuolelle. Koskessa eka raapaisu meni ohi. Toisella sain kiinni ja hilasin otuksen veneeseen. Tuntui ettei se ikinä tule laidan yli, kun oli sen verran pitkä. Vapakin meni jossain vaiheessa poikki, mutta se ei menoa haitannut. Hyvinhän se tyngälläkin meni.

09.08.2018 05:04 - kuuluu ihan hurjia...
Lähettäjä: Aslak
...ihan totena kerrotaan, että muuan paikkakuntalainen olisi saanut kuluneen yön aikana kolme lohta Palosuvannosta ja Vidgaveisuvannosta.
Turisti oli onnistunut pääsemään punnitsemaan yhden joka painoi 17,5 kiloa. Se olikin se joka oli vatsaevästään kiinni.
Viimeisen kanssa taistellessa oli napsahtanut vapa puolen metrin verran kärjestä poikki.
Sanovat vielä että ehkä uistin oli irronnut suusta ja tarttunut eviin vatsan alla.
Tämmöisen kalan väsyttäminen ja ylös saaaminen ei perin yksinkertaista ole. Nähkääs kun kala lilluu vedessä pää alaspäin pötsi ylös.Koukkauksessa oli vaarana että etupäähän koukatessa voi koukku livetä ja nykiä ongen irti.
Mutta hyvin kuuluu menneen.

Aiemmat viestit

Tenojoki.fi

sivun alkuun