Aslakki kirjoittaa

Kirjaudu

Paluu

Aslak

Näytetään viestit 1 - 10 uusimmasta vanhimpaan.

Aiemmat viestit

21.01.2017 20:44 - Toimittajilta on jäänyt huomaamatta..
Lähettäjä: Aslak
...kuinka Trump otti itselleen henkivakuutuksen kertomalla, että nyt valta on siirtynyt Washingtonista kansalle. Tuo tarkoittaa sitä että jos Trumpille "sattuu" jotakin niin kansan on reagoitava. Kun hyökkäykset Trumpia kohtaan ovat hyökkäyksiä kansaa kohtaan.

19.01.2017 22:12 - kouluaikana kertoi yksi opettaja vitsin..
Lähettäjä: Aslak
....juttu eteni niin että Etelä Amerikkaan laivaan pyrki mies, jolla ei ollut matkarahaa. Kapteeni kysyi mikä oli miehen ammatti, jos vaikka työllään korvaisi matkansa. Mies kertoi olevansa uglimuglin tekijä.
Kapteeni oli utelias ja kysyi josko mies tekisi mainitun uglimuglin matkalla.
Matkalainen vaati oman hytin jossa voisi rauhassa rakentaa uglimugliaan. Antoi listan tarpeista ja työkaluista mitä työhän tarvitsi.
Matkan alkaessa alkoi heti kauhea kilkutus ja hitsauksen suhina. Uglimugli oli rakenteilla. Kapteeni oli utelias ja kyselin tavan takaa mites työ edistyisi. Hyvin kuulemma edistyi mutta keskeneräistä työtä ai näytetä.
Viimein näkyi Sokeritoppavuori ja kapteeni vaati nähdä uglimuglin. Mainittu härveli pyöritettiin sakilla kannelle. Sen voin sanoa ettei uglimugli muistuttanut mitään.
Jengi halusi tietää mitä kötöstys tekisi. Berneri pyysi miehiä pyörittämään työnsä mereen. Kuului vain uglimugli kun bernerin työ vajosi mereen.

19.01.2017 20:35 - Bernerin suunnitelma on jos...
Lähettäjä: Aslak
...mahdollista vieläkin parempi kuin Lehtomäen paskalaki aikoinaan.
Välitön vaikutus on se, että suomalaiset hankkivat rutosti uusia tuontiautoja.
Jos systeemi tulisi voimaan, niin jo seuraavalla viikolla virolaiset myisivät 32 eurolla laitteita joilla bernerin laitteita voi hämätä.
Mikäli esitys menee läpi, niin oligarkeille tipahtaa muutamia kultamunia.

Pian joutuu Sipilä pohtimaan uutta liikenneministeriä. Paine on joka suunnalta niin kova, että uuden ministerin on olatava maakuntien nainen.

Jos ministeri ei vaihdu, niin persut iskevän persunsa penkkiin.

15.01.2017 23:47 - Mikä on ollut kirkon rooli Utsjoella...
Lähettäjä: Aslak
....jos se nyt päättää "vetäytyä" Utsjoelta? Utsjoen kivikirkko rakennettiin aikoinaan jyhkeäksi jotta se osoittaisi keisarin mahdin tunturialueen asukkaille.
Onko seurakunta ollut valtion asialla, sillä nyt kun meidän oikeudet on vedetty minimiin. Viimeisimpänä hankkeena saamelaisten taluttaminen niskasta Tenon rannoille pois ökyherrojen tieltä.
Kokeeko Kirkkohallitus, että nyt on homma tehty ja joutaa pistää pillit pussiin.

Näin Utsjoella vuosia sitten http://yle.fi/…/artikk…/2006/12/22/saamen-kansa-kirkkotiella

PS. Kalantutkimusasema vielä säilyy toistaiseksi Utsjoella, kun arvatenkin Valtion täytyy tohtoroida vihoviimeisetkin saamelaisten kalastusoikeudet.

15.01.2017 23:17 - Kirkkohallitus on suuressa..
Lähettäjä: Aslak
...viisaudessaan päättänyt, että Utsjoen seurakunnan on syytä lakata olemasta.
Inari ja Utsjoki ovat molemmat vanhoja paikkoja. Ensi heinäkuussa tulee 500 vuotta täyteen siitä kun Inari ja Utsjoki mainitaan ensimmäisen kerran historiassa.

Sivumennen sanoen esim. Helsinki ilmestyy historian lehdille paljon myöhemmin.

Kirkkohallitus viittaa tylysti taloudellsiin syihin. Entä jos kaikki seurakuntalaiset alkaisivat myös Suomessa miettimään omat taloutensa kannalta asioita.
Olisiko Kirkkohallituksella silloin ymmärrystä taloudelliseen ajatteluun?

http://www.lapinkansa.fi/lukijat/saamelaistyo-tarvitsee-kotipesan-15858446/

15.01.2017 01:21 - tänään poikkesi arvovieras...
Lähettäjä: Aslak
...jäljet juontuu liki 40 vuoden päähän Lapin rajaan. Siihen aikaan Kekkonen oli Kekkonen ja sotaväen oppaissa puhuttiin sodanuhka-ajasta.
Olettama oli se, ettei hyvien naapuruussuhteiden vallitessa iso naapuri mitään äkkinäisiä tekisi, vaan tilanne kiristyisi ensin poliittisesti.
Koulutus oli silloin miina-ja kasapanos-sopivaa. Elettiiin aikaa jolloin valtaapitävät poliitikot kulkivat takinkaulus ylös asti napitettuna. Myöhempi syntyistä on ajoittain ilmenevät ylileveät puheet ja takki auki liehumiset. Kuin mitkäkin lepakkomiehet!
Kun on kansanarmeija niin kansan on tuettava politiikkaa. Enkä oikein näe muuta vaihtoehtoa, niin kauan kuin Suomi on tasavalta ja valta sitä kautta kuuluu kansalle.
Niin tuo mainittu ruotukaveri? Asfalttikärppä. Hän voitti kessukisat ja minä tulin toiseksi muutaman tunnin hävinneenä suunnistuksessa. Silloin oli jo hillat kypsyneet ja mustikoitakin oli runsaasti ja lapinmies ei niiden ohi juokse.
Sotilasurani nousujohteisuus tyssäsi kun erehdyin viimeisissä kertausharjoituksissa antamaan liian seikkaperäisen palautteen harjoituksen johtajalle.
Ps. Kansan mielipiteille on nykyään uusi sana: populismi.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/212337-tutkija-donald-trumpista-ja-vladimir-putinista-suomi-yhta-yksin-kuin-1939

14.01.2017 00:13 - tekisi mieleni raportoida...
Lähettäjä: Aslak
...hammashoitoepisodista joka käynnistyi 23.11-16 ja saatettiin tänään päätöksen.

11.01.2017 18:24 - Olen päätynyt siihen ettei Suomen..
Lähettäjä: Aslak
...tarvitse liittyä Natoon eikä varsinkaan mihinkään muuhun. Kun tiedotusvälineitä seuraa niin saa käsityksen, että Trump on suuri ääliö ja Putin taas joku koijari. Jos maalla on kanttia lyödä lyttyyn suurvaltojen johtajat, niin eikö se osoita selkeästi hihassa olevan jerkkua.

10.01.2017 00:57 - kyberhyökkäys??
Lähettäjä: Aslak
...ampuu yli hilseen. En käsitä! Ei saa roikkua netissä jos pelkää kyperhyökkäyksiä.
Huippu että jotkut kahjot esittävät nettiäänestyksiä. Suomen nykyinen vaalisysteemi on pettämätön ellei innostuta uurnia vaihtamaan.
Tärkeää herra pelkää päättäjien ja kansan välisestä epäluottamuksesta. Silloin täytyy joko kansan tai päättäjien mennä peilin eteen.
Kansan ja päättäjien välinen kuilu on uhka.

07.01.2017 01:11 - En ole seurannut euroviisukarsintoja...
Lähettäjä: Aslak
...joita nykyään kutsutaan trendikkäästi Uuden Musiikin karkeloiksi.
Esiintyjäkaarti näytti tuntemattomalta. Ainostaan Perse on vähän tutumpi sana vaikkei musiikki yhteyksissä, mutta saattaa olla varsin kuvaava näissä ympyröissä.

http://www.iltalehti.fi/viihde/201701062200050117_vi.shtml

Aiemmat viestit

Tenojoki.fi

sivun alkuun