Aslakki kirjoittaa

Kirjaudu

Paluu

Aslak

Näytetään viestit 1 - 10 uusimmasta vanhimpaan.

Aiemmat viestit

13.08.2018 23:52 - joella oli hiljaista...
Lähettäjä: Aslak
..oliskohan toissaöinen persieiden tähtisade häikäissyt lohet.

13.08.2018 16:14 - pieni vinkki...
Lähettäjä: Aslak
...jos nyt mielit kirkasta kalaa, niin sido narun päähän Simosen Minnan putkia ja lipsuttele lähellä rantoja..

13.08.2018 05:41 - ostan puhdistettuja..
Lähettäjä: Aslak
...MUSTIKOITA!

13.08.2018 05:07 - Viikkoon en ole puntaria katsonut...
Lähettäjä: Aslak
...mutta soutannut olen Joella sekä patikoinut matolla. Lihasharjoituksia salilla. Viikko sitten sain penkistä 30 x 50 kiloa. Illalla kävin taas salilla. Nyt 50 kiloa kihahti ylös jo 35 kertaa.
Sillä harjoitteella tähtään leikkaushaavakireyden huojentamiseen. Kun liikuttelen kevyttä painoa niinn venyvyys rinnassa paranee. Ja jäähän siinä myös hihaan voimaam sen verran ettei tarvitse katsoa hippien hillumista ja varjojen voimistelemista. Säästän tiukan paaston tuonnemmaksi. Kun näytti tuo kävelykin taittuvan. 10 minuutissa 1210 metriä. Tuo tarkoittaa sellaista 7260 metrin tuntivauhtia. En pidä mahdottomana ajatuksena että syksymmällä patikoin tunnissa 7 kilsaa.

13.08.2018 01:31 - ne alkaa yöt olla jo aika pimeitä.
Lähettäjä: Aslak
..vielä on mietinnässä hillareissu. Ei enää mitenkään totinen, mutta ainoastaan kevyt sipaisu.
Kiva nähdä miten kuntotaso on asettunut kesän rientojen jälkeen. Kevyttä soutua en juuri laske liikunnaksi. Olen kyllä vetänyt vasiten tiukkoja vetoja silloin tällöin. Ikään kuin intervalleja.
Olin jo heinäkuun puolella miltei vieroittunut Joesta, mutta sitten kuului lähipiiristä viestiä lohen puutteesta. Päätin sitten puuttua tilanteeseen. Varsinkin kun aistin että monella suunnalla oli vajausta.
Ensin tein turhia hyökkäyksiä, kun piti hakea tuntumaa tauon jälkeen.
Sittenhän alkoikin tapahtumaan. Sain 4 tapahtumaa nauhalle tai oikeastaan livelähetyksenä Faceen. Viidennestä tuli vain ääni kun tumpeloin kännykän kanssa. Kun kalaa iskee niin minulla on tapana suhtautua siihen ikään kuin se olisi heikosti kiinni. Vasta kun saan varmuuden siitä miten onki on suupielessä kirraan vähän jarrua, mutta minään voimailulajina en väsytystä pidä. oli kova taistelu 17, 5 kiloisen kanssa. Huomasin jossain vaiheessa että vaaappu oli kiinni vatsaevissä. Väsyihän sekin kala Garnjargan suvannolla. Palosuvannosta sinne saakka mentiin. toki aiemmin niin ikään Palosuvannosta ottanut kojamo vei minut reilusta alemmaksi. Suomen salmessa näin lohen ensi kerran kunnolla. Siinä huomasinkin mikä oli tilanne. Viimein kala tuli lähemmäksi mutta se lillui vedessä hiljaa potkien pää alaspäin. Olis ollut mieli koukata pään puolelle, mutta kun koukulla syvältä raapaisee niin kala voi potkaista ja voisin koukata welhon irti.
Päätin siis koukata pyrstöpuolelle. Koskessa eka raapaisu meni ohi. Toisella sain kiinni ja hilasin otuksen veneeseen. Tuntui ettei se ikinä tule laidan yli, kun oli sen verran pitkä. Vapakin meni jossain vaiheessa poikki, mutta se ei menoa haitannut. Hyvinhän se tyngälläkin meni.

09.08.2018 05:04 - kuuluu ihan hurjia...
Lähettäjä: Aslak
...ihan totena kerrotaan, että muuan paikkakuntalainen olisi saanut kuluneen yön aikana kolme lohta Palosuvannosta ja Vidgaveisuvannosta.
Turisti oli onnistunut pääsemään punnitsemaan yhden joka painoi 17,5 kiloa. Se olikin se joka oli vatsaevästään kiinni.
Viimeisen kanssa taistellessa oli napsahtanut vapa puolen metrin verran kärjestä poikki.
Sanovat vielä että ehkä uistin oli irronnut suusta ja tarttunut eviin vatsan alla.
Tämmöisen kalan väsyttäminen ja ylös saaaminen ei perin yksinkertaista ole. Nähkääs kun kala lilluu vedessä pää alaspäin pötsi ylös.Koukkauksessa oli vaarana että etupäähän koukatessa voi koukku livetä ja nykiä ongen irti.
Mutta hyvin kuuluu menneen.

07.08.2018 17:59 - vesi olis nyt makeimillaan..
Lähettäjä: Aslak
..Tenossa, vaan en käynyt viime yönä. En keksinyt syytä lähteä Joelle.Kävin sen sijaan maastossa heikoin tuloksin. Tossua tossun etten sentään.
Olen katsellut myös yleisyrheilun em-kisoja. Ennakkouhosta huolimatta laihat tulokset.
Yksikään suomalainen suoritus ei ole yltänyt Martin suorituksen tasolle 60 luvun lopun pitäjän mestaruuskisoista. Tuolloinhan Martti otti jättimäisen valttelaapottimaisen vauhdin piikkarit jaloissa. Ponnistus osui kohdilleen. Pahaksi onneksi lankku tarttui piikkareihin ja siitä huolimatta Martti leiskautti yli 5 metriä.

26.07.2018 17:38 - Myös maineikas Pikku-Jussi sai..
Lähettäjä: Aslak
...joku aika sitten kutsun Kultavuorille. Siellä on hyvät mestat!
Olimme Pikku-Jussin kanssa töissä Korretojalla v.1980. Ennen juhannusta olin lähdössä käymään Tampereella. Jussi antoi osoitteen jossa pyysi minua käymään. Kertoi RastaKaissa tyttönsä siellä asuvan, mutta niin vain jäi käymättä. Kiire kun muka oli. Tullessa muuten ajoin 1200 km:n matkan 11.45 tunnissa.
Siellä Korretojassa kun työpäivä päättyi, niin Jussi otti pikku hakkunsa ja työntyi maastoon. Niin muuttui Pikku-Jussi Kivi-Jussiksi.
Pikku-Jussi jätti jälkeensä monia tarinoita. Kuulin erään nykyiseltä Lohimieheltä.
Energikriisin jälkeen oli parivaljakko ajautunut Kemijärvelle Outokummun töihin pusikkoja raivaamaan. Eräänä iltana Jussi sanoi että lähdetään hotelliin iltaa istumaan. Opasti kaveria ettei kovin puhuisi, hän hoitaisi puhumis-puolen. Niin Jussi sitten johdatti heidät salin keskivaiheille. Pian Jussi alkoi kertoilemaan malmiesiintymistä ja millaista kivilajia oli missäkin päin Lappia.
Pian joku kysyikin heiltä että mitäs miehiä te oikein olette. " Olemme Outokummun sedimenttejä". Kysyjä halusia trakemmin tietää työstä. " Me tutkimme miten meren aaltojen energia voitaisiin ottaa talteen". Kysyjä epäili: " eikö niitä olis parempia tutkia lähempänä merta". Jussi valisti että heidän mittarit ja anturinsa ovat niin herkkiä, että jos kuuden kerroksen kivitalon seinää vastapuolelta työntää. Niin viisarit värähtävät.
Koko luentosession aikan pelasi tarjoilu.
Illalla sitten kaveri halusi tietää mikä kumma on sedimentti. Se on kuule pohjasakkaa.

26.07.2018 17:30 - Jalven Antti.
Lähettäjä: Aslak
...ajaa viikko sitten kuoli Jalven Antti. Maanhiljainen mies. 80-luvulla kertoi lukeneensa mm. Raamatun kolmeen kertaan. Mainitsi että oli monien sellaisten kuullut puhuvan Raamatusta, vaikka eivät näköjään oli Kirjaa edes lukeneet. Tämä ei ole kuitenkaan se asia mitä olen kertomassa, vaan pieni hetki Utsjoen kansakoulussa 1964-1965. Jalven Anttikin asusteli aika paljon mummoni luona tuossa naapurissa. Siksi tunsin hänet hyvin ja hän tunsi minut.
Olimme välitunnilla sulan maan aikana. Seisoin aidan vieressä, kun Jalven Antti ajoi autolla ohi. Nähdessään minut hän nosti kättä. Jotenkin tuo hetki on jäänyt miellyttävänä muistona. Koko kansakouluajan hienoin muisto. Kiitos maanhiljainen Jalven Antti!

16.07.2018 01:48 - yleisön pyynnöstä 90 luvun alusta
Lähettäjä: Aslak
...Lapin Kansassa julkaistu yleisönosastokirjoitus.

" Utsjoen ihmemiehet

Perusutsjokelaisena olen vuosien aikana saanut yhdessä lajitovereideni kanssa seurata erilaisten ihmemiesten viuhahduksia. Ominaista näille ihmeiden tekijöille on ollut se, että jostain he ovat ilmestyneet valtavan ennakkokohun säestäminä ja sitten aikansa söhläiltyään ovat vähin äänin poistuneet tulojotoksen suuntaan.
Ihmemiehille on suotu huomattavan paljon yli oman tarpeen sekä osaamisen, että tietämisen armolahjoja elämän eri alueilta, valitettavasti vain ne elävässä elämässä ovat osoittautuneet keisarin uusien vaatteiden kaltaisiksi.
Mitenkään yllättävää ei liene sekään, että heillä voi olla satojenkin vuosien mittainen kokemus erilaisista erikois- ja erityistehtävistä.
Hunajan ja lehmän jätöksen lailla nämä taivaanrannan maalarit vetävät ympärilleen myötäilijöiden, suosijoiden ja suosittelijoiden surisevan ja hyrisevän parven, eräänlaisen fanclubin. Jokaiselle Mestarin pälkähdykselle liikenee vähintään yksi ihaileva huokaus, mieluiten kuoromainen yhteishuokaus.
Mitenkään ihmeellistä ei ole erityisosaaminen monilla aloilla. Esim. yliopettaja- siivoustyö, matkailun edistäminen, sumo, avaruustiede, erävalvoja, poliisityö, ihmeparantaja,- kuraattori,- kätilö, -kanttori, - leipomotyö, -eräopas, - tietyö, - sotilasala ja erityisesti kalastukseen liittyvissä asioissa.

Ehkä ajatellaan että olisi komeata, jos itse ihmemiesten ihmemies Billy Binns tarttuisi puikkoihin ja johdattaisi keulaportit, peräluukut ja vieläpä laituriin hitsatun purtemme paremmalle rannalle."


- tämä on lyhennetty versio kirjoituksestani joka julkaistiin Lapin Kansassa 90-luvun alkupuolella
nimimerkillä Äimän käki.

Aiemmat viestit

Tenojoki.fi

sivun alkuun