Aslakki kirjoittaa

Kirjaudu

Paluu

Aslak

Näytetään viestit 21 - 30 uusimmasta vanhimpaan.

Uudemmat viestit | Aiemmat viestit

13.05.2018 19:33 - Jokohan se Saara Aallon hehkutus...
Lähettäjä: Aslak
...alkaa vähentymään? Toinen Sara jota hehkutettiin oli Sara Forsberg. Lähti Hollyvoodiin, mutta nyt näkee häntä paremmin Nelosen tv-sarjassa.
Ikuinen kakkonen oli nytkin kakkonen- häntäpäästä lukien.
Onnea Ylelle ja kiitokset ylimaallisesta panostuksesta varmaan viisuvoittoon.

13.05.2018 01:50 - Ensi vuonna Euroviisuedustajaksi...
Lähettäjä: Aslak
...on nimettävä Kimi Räikkönen...

13.05.2018 00:14 - nyt on harjoitteluun löytynyt uusi rytmi,
Lähettäjä: Aslak
....kun olen aloittanut tömäkästi soutulaitteenkin kanssa. Mitään hirmutempoa en pysty betasalpaajien vuoksi pitämään. Tiedän kuinka rivakasti pystyn kävelemään kilometrin, kuusi kilsaa ja kympin.
Tietenkin millä vauhdilla soudan 8 kilsaa. Teen kyllä jo muutamin ylävartalolihaksia vahvistavia liikkeitä.
Aina harjoittelu tuntuu lievästi rintalastassa, mutta ratkaisu ei ole sohvalla pötköttäminenkään.

03.05.2018 08:51 - Muutaman päivän Tukholman reissu..
Lähettäjä: Aslak
...on heitetty. Vuosia sitten tehty pikavisiitti oli karmaiseva kokemus. Nyt se ei sitä ollut missään vaiheessa. Vaikka lämpimämpää olisi saanut olla, mutta hyvin tarkeni lapinmies näinkin.
Kaupunkilaiseen tyyliin muutamia kertoja biljardisalilla. Bensa-asemien lounaita on kiireessä kiva hotkaista, mutta libanonilaisen 18 ruokalajin pläjäys vaatiikin vähän enempi aikaa. Oikeaa syyskarhun evästä.

Muutoin kaupungissa pääsi kiireettömästi kävelemään. Erityisesti vapunaattona joka oli pyhitetty jokaisen omiin pyrintöihin. Yllättäen pyrintöihini kuului mittava kävelyrupeama, ateriointi lasitalon 13:ssa kerroksessa, keilojen kaato sekä iltapuolella kokon polton tsiigailu Vanhassa Kaupungissa. Väkeä oli monta monta tuhatta. Kokko oli miltei yhtä iso kuin mitä Lohitupien rannassa poltetaan juhannuksena.

20.04.2018 23:38 - Joskus ( harvoin)... lapinmies suuntaa...
Lähettäjä: Aslak
...Rovaniemelle. Taskussa hankintalista. Tässä muutaman hankinnan anatomia eli olemus. Olin aikeissa hankkia ns. kalastusmalliset leppoisat liivit. Käppäilin hovivaatekauppaani Dressmaniin.
Muutama työntekijä näytti pitivän palaveria.Kävelin kaupan perälle ja suuntasin ulko-ovelle kun liivejä ei näkynyt telineissä.
Muuan työntekijä lähestyi minua: "miten voin auttaa"?
Sanoin ettei mitenkään sillä osaan itse ulko-ovelle.
Löysin liivit toisesta liikkeestä.
Aamulla saapastelin Silmä-asemalle uusimaan lasit. Mukana nippu vanhoja vuosien aikana kertyneitä Silmäaseman laseja.
Olin päättänyt etten uusia kehyksiä enää osta, vaikka optikko olisi ehkä mielellään myynyt minulle kuudennet kehykset.
Valistin heti että olen täällä jotta alkaisin näkemään. En pane paljoakaan painoa miltä kehykset näyttävät. Siinä sitten huomasin että v. 2012-2013 määrätyt lasit olivat paljon paremman kuin pari vuotta sitten saamani lasit.

Harkitsin jo että luovun kokonaan 2-tehoista ja siirryn kaksien lasien käyttäjäksi.
Pari vuotta sitten lähipuolelle oli varattu 12 millimetrin viiru lähikäyttöön. Onnettomat viirut. Nyt lähialueen korkeus tulee 17 mm:iä.

Sitten oli kännykän lasi säröillä. Kyselin muutaman jupin miehittämästä liikkeestä lasin vaihdon hinnasta. Sadan euron kieppeillä. Sitten päätin poiketa DNA:n pisteessä jossa oili poistokori. Siellä orpona köllötti J vitosen panssarilasi. Hinta 5 euroa. Laittoipa vielä samaan hintaan.
Akun laitteeseen oli keskuksessa 50-60 kieppeillä.. Lapin akusta sain originaalin 23 euron hintaan.

11.04.2018 17:01 - tästä olikin jo puhetta...
Lähettäjä: Aslak
...Syyrian on sanottu käyttäneen myrkkyjä kansaansa vastaan. Usa aikoo kostoksi pommittaa Syyriaa. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005637595.html

Trump: Yhdysvallat aikoo ampua ohjuksia Syyriaan – ”Valmistaudu, Venäjä”

Mitähän pahaa syyrian kansa on tehnyt kun ovat joutuneet kaikkien höykytettäviksi?
Alussahan rankaisutoimet kansaa vastaan lähtivät siitä, että Syyrian johtajan sanottiin terrorisoivan kansaansa.

10.04.2018 17:42 - tänään oli vuorossa tiukempi..
Lähettäjä: Aslak
...intervalliharjoitus. Joskus vuosia sitten oli puhtia huhkia rautojen kanssa ja samoin soutaa. Jossakin vaiheessa kuntokäyrä alkoi laskemaan. 2016 hirvenpyynnissä huomasin että lumessa tarpoeassa oli tavan takaa pysähdyttävä. Viime vuonna jo sulan maan aikana kävelyt jäi vähiin. Ehkä kilometrejä kertyi mutta vauhti oli olematon. Viime vuonna jo sadan metrin kävelyn jälkeen oli pysähdyttävä. Taisin jo aiemmin mainita että kävelykuntoni oli leikkauksen jälkeen n. 2 ja puoli viikkoa, sama kuin ennen leikkausta.
Vahinko etten vielä pääse rintalastani varomisen vuoksi soutulaitteelle, jotta voisin verrata kuntoani siihen mitä se oli esim v 2013. Stä vanhempaa vertailukohtaa löytyy sitten kymmenen- yhdentoista vuoden takaa kun tapasin sauvakävellä Ailigakselle.

09.04.2018 22:54 - kuntoutuminen edennyt hyvin jos..
Lähettäjä: Aslak
...sitä mittaa kävelyllä. Viimeisen kahdeksan päivän patikoinnit: 10 km, 3 km, 5 km, lepo, 5,5 km, 10 km, 6 km ja 10 km.
Tällä haavaa painopiste kestävyyttä edistävillä kympeillä. 3-6 kilsan lenkeillä vauhtikestävyyttä ja lisäksi muutamana päivänä viikossa intervallia salissa juoksu eli kävelymatolla.
Ruokavalio muuttui heti diagnoosin jälkeen.

09.04.2018 22:21 - Järkeä???
Lähettäjä: Aslak
....Selviää että Syyriassa on käytetty kaasua. Tekijöitä rangaistaan pommittamalla lisää muiden toimesta Syyriaa. Nyt näyttää että Usa voi suuttua ja pommittaa Syyriaa. Venäjällä on jo valmiina tynnyripommit.
En kyllä näe hommissa järjen hivettä.

08.04.2018 19:51 - tervehdys......ollut tässä muka..
Lähettäjä: Aslak
...kiireitä.Pääsiäiset meni ja siinä tuli varovasti kelkkailtua ja käytyä pilkillä.
Jäällä vain oli toistakymmentö senttiä vettä. Kun siinä sain jäljen ajettua niin olin katsonut torstaina olevan hyvän kelin.
Suunnistin jo keskiviikkona Wuoristomajalle josta starttasin lammen eli järven suuntaan iltakuudelta. Reki vielä miehekkäästi Bravon perässä. Menomatka meni hyvin mutta jäällä jämähti reki kiinni ja siitä kun lähdin kelkalla ajaam jälkeä jämähti Bravo-riepu lumisohjoon.
Ei auttanut kun kaivaa lumisohjo kelkan ympäriltä, niin että pystyin kääntämään kelkan tulojäljen suuntaan. Eihän kelkan nostelu ja siirtely ole suositelavaa ohitusleikkauspotilaalle. Mutta tulipahan kelkka käännettyä. Pari kertaa suistui ajetulta jäljeltä telavetoinen yhdistelmämä-ajoneuvo. Alkoi jo pimeys painamaan päälle. Kun pääsin mökille niin päätin jättää seuraavan päivän reissun väliin.
Lepäilin ja tyydyin kävelemään.
Tänään kävin hautauksessa. Mies jolla oli suuunnilleen sama tauti kuin mulla.
Muistan hänet keskikouluajoilta, kertausharjoituksista sekä tietysti kauppahommiensa yhteydessä Nuorgamissa.

Kertoi siitä kuinka tauti oli alkanut vaivaamaan. Kerrankin oli tulossa hirvimetsältä ja hän näkee jo maantien, mutta ei tunnu ollenkaan lähestyvän sitä.
oli soittanut kaverille ja pyytänyt tuomaan energiajuomaa.
Kertoi siitä kuinka tajkavuosina meni teekoohon kun oli lähdössä etelään. Lääkäri määräsikin uuden suunnan.

Syvä osanotto hienon miehen lähimmille ja sukulaisille!

Uudemmat viestit | Aiemmat viestit

Tenojoki.fi

sivun alkuun