Utsjoen Lohirieha - Linkit

Kilpailu 2011 | Etusivu - Ilmoitustaulu - Lohirieha 2011 - Säännöt - Palkinnot - Tulokset - Tenojoki.fi

TENON LOHIKUNINKUUSKILPAILUN SÄÄNNÖT

 
1. LOHIKUNINKUUSKILPAILU ON AVOIN KAIKILLE.

2. KILPAILUALUE
Tenojoki Utsjoen Kaavanranta–Vidgaveisuvanto. Kilpailualuetta voidaan muuttaa tuomariston päätöksellä tarvittaessa.

3. KILPAILUAIKA
9.7.2011 klo 12.00–19.00. Lähtö tapahtuu yhteislähtönä Onnelan törmältä klo 11.30. Kilpailu alkaa klo 12.00. Kokoontuminen välittömästi kilpailun jälkeen Onnelan törmälle, jossa jokaisen kilpailijan on ilmoittauduttava ja luovutettava kilpailunumero ja saalis punnittavaksi järjestäjille. Punnitus päättyy klo 20.00, sen jälkeen punnitukseen hyväksytään kalat vain tuomariston päätöksellä.

4. KILPAILUTAPA
Kilpailussa noudatetaan Tenojoen kalastussääntöjä. Lapin lääninhallituksen erillismääräys paikallisen soutajan käyttöpakosta ei ole voimassa kilpailun aikana, kilpailualueella. Lohensoutu on ainoa sallittu kilpailumuoto. Kalastaminen uistinta tai perhoa heittäen on kielletty. Soutaa saa vain yhdellä airoparilla. Soutupaikkojen lähtökohdat on merkitty maastoon numeroiduilla tauluilla. Lähtöpaikkoja ei saa onkimalla ohittaa, jos rannalla on soutuvuoron odottajia.

5. VOITTAJA
Kilpailukalaksi kelpuutetaan vain nousulohi, ei talvikkoa eli edellisenä vuonna kutenutta laskulohta. Kilpailuissa ratkaisee venekunnan saaliin kokonaispaino.

6. OSALLISTUMINEN / ILMOITTAUTUMINEN
Osallistumismaksu on 40 e osanottajalta. Jokainen yli 12-vuotias veneessä oleva katsotaan osallistujaksi. Jokainen kilpailija hankkii itse tarvittavat kalastusluvat: valtion kalastuksenhoitomaksu ja Tenon venekalastuslupa 40 e/vrk tai perhelupa 5 e/vrk/perheenjäsen sekä veneet ja kalastusvälineet. Ilmoittautumiset 9.7.2011 klo 9.30 alkaen kilpailupaikalla Onnelan törmällä.

7. JÄRJESTÄJÄT JA TUOMARISTO
Järjestäjä Utsjoen Eränkävijät ry ei vastaa kilpailuun osallistuneiden vahingoista, mahdollisista veneiden kaatumisista, tai muista vahingoista. Kilpailun tuomaristoon kuuluu kaksi järjestäjien edustajaa ja arpomalla valittu kilpailijoiden edustaja. Tenon Lohikuninkuuskilpailua koskevat protestit on jätettävä kilpailun tuomaristolle kirjallisina 9.7.2011 klo 19.30 mennessä.

8. Palkinnot
Voittanut venekunta saa joko Tenojokivarressa veistetyn jokiveneen tai perämoottorin valintansa mukaan. Seuraavat sijat saavat erinomaisia erä- ja kalastusaiheisia palkintoja. Kolmelle ensimmäiselle annettavien palkintojen arvo on yli 4000 e. Voittaja saa kiinnityksen Kuusamon Uistimen lahjoittamaan kultaiseen Räsäseen.

9. JOUKKUEKILPAILU
• 3 venekuntaa, osallistumismaksu 60 e/joukkue
• sijoitus määräytyy joukkueen yhteisen saaliin painon mukaan


TENON PERHOJUNIORIKILPAILUN SÄÄNNÖT

1. TENON PERHOJUNIORIKILPAILU
Perhojuniorikilpailuun eli nuorten sarjaan voivat osallistua kaikki alle 16-vuotiaat.

2. KILPAILUAIKA

9.7.2011 klo 13.00–18.00. Ilmoittautuminen Onnelan törmällä klo 12.00 alkaen. Lähtö tapahtuu yhteislähtönä Onnelan törmältä klo 12.30, kisa alkaa klo 13.00. Kisan jälkeen välittömästi kokoontuminen Onnelan törmälle, jossa jokaisen kilpailijan on ilmoittauduttava, luovutettava kilpailunumero ja annettava saalis punnittavaksi.

3. KILPAILUALUE
Tenojoen Suomen puolen ranta Utsjoen kirkonkylässä maastoon merkityllä alueella, lähtöpaikkojen Rátnokuoppa – Vidgaveisuvanto väli.

4. KILPAILUTAPA
Rannalta perhoa heittäen. Kilpailussa noudatetaan Tenojoen kalastussäännöstä tehtyä sopimusta ja sivuvesisääntöä (Utsjokisuun rauhoitusalue). Herrasmiessäännön mukaan rannalta kalastaja väistää veneestä kalastajaa. Alle 16-vuotias voi käyttää heittopainoa. Alle 16-vuotias ei tarvitse Suomen eikä Norjan valtion korttia. Perhojuniorikisassa avustaja hyväksytään, mutta hän ei saa osallistua kalastukseen (ei saa koskea kalastettaessa käytössä oleviin välineisiin, ei saa esim. väsyttää, haavia, koukata kalaa).

5. KILPAILUKALAT / VOITTAJA
Kilpailukalat ovat harjus (alamitta 30 cm), meritaimen tai nousulohi, talvikko eli edellisenä vuonna kutenut laskulohi ei kelpaa. Voittaja saaliin painon mukaan.

6. OSALLISTUMISMAKSU / PALKINNOT
Osallistumismaksu on 10 e. Kukin kalastaja hankkii tarvittavan Tenon kalastusluvan, joko rantalupa 25 e tai perhelupa 5 e. Palkinnot perhokalastusvälineitä.

7. JÄRJESTÄJÄ JA TUOMARISTO

Järjestäjä Utsjoen Eränkävijät ry ei vastaa kilpailuun osallistuneiden vahingoista. Kilpailun tuomaristona toimii Tenon Lohikuninkuuskisan tuomaristo. Kilpailua koskevat protestit on jätettävä kirjallisina kilpailun tuomaristolle 9.7.2011 klo 18.30 mennessä.


Muutokset vuodelta 2009 kalastusmatkailijan kalastussääntöihin koskevat myös lohikuninkuus- ja perhokilpailua:

• Veneestä kalastettaessa saa olla kerrallaan käytössä enintään kolme vapaa, joista jokaisessa on yksi siima ja viehe. Tämä sääntö on voimassa myös silloin, kun kalastusmatkailijan soutajana on paikkakuntalainen henkilö.

• Sekä vene- että rantakalastus on kielletty 50 metriä lähempänä niiden sivujokien suita, joihin lohi nousee. Käytännössä veneellä kalastettaessa jokisuut on kierrettävä joenpuolenvälin toiselta puolen.


Utsjoen Lohirieha - Linkit

Kilpailu 2011 | Etusivu - Ilmoitustaulu - Lohirieha 2011 - Säännöt - Palkinnot - Tulokset - Tenojoki.fi


alkuun